Tot mai multe femei beau bere craft, spun 4 fondatoare de microberării

bere craft femei microberarii

Navingând la întâmplare pe apele Internetului am dat peste un material interesant despre patru femei care au lansat microberării în România, și despre cum tot mai multe femei aleg berea craft ca băutură preferată.

Este vorba de Dana Marmorstein Jovik (Hophead), Raluca Baran-Candrea (Anagram Brewery), Ioana Coca (Oriel Beer), și Amanda Morariu (Double Drop Crew Brewery). Țin să mă folosesc de acest prilej pentru a le felicita pentru dedicația de care dau dovadă în misiunea de a populariza berea artizanală. În domeniul berii artizanale, noi producătorii de obicei ne considerăm colegi de breaslă sau chiar parteneri. Cheers, girls!

Există încă o mentalitate stereotipică în țara noastră care asociază consumul de bere cu publicul masculin, dar iată că încet-încet, odată cu dezvoltarea berii artizanale, femeile se regăsesc din ce în ce mai des în publicul consumator.

Poate că te descuraja și falsa idee că „berea îngrașă” sau te-a îndepărat gustul predominant neapetisant al berilor industriale. „Mai greu e să schimbi aceste mentalități, însă tot mai multe „surori” se avântă spre berea artizanală și sunt de obicei mai curajoase la a încerca o bere nouă, dacă au prins gustul berii craft”, spune Dana în cadrul interviului.

Raluca a considerat întotdeauna berea ca fiind gender-neutral și crede că stereotipurile sunt deja pe cale de dispariție în acest moment. Ioana întărește ideea mai departe: „Berea artizanală are o paletă foarte variată de stiluri și cu siguranță este cel puțin o bere pentru fiecare gust. Aceasta este destinată bărbaților și în egală măsură și femeilor.”

Cele patru fondatoare de microberării au multe alte lucruri de spus, de la povestea fiecărei berării în parte și etapele ei de dezvoltare, până la insight-uri despre cum berea artizanală revigorează lumea barurilor din așa-zisele „zone moarte” ale Capitalei.

Așa că, dragii mei cititori, vă recomand să parcurgeți aici întregul material realizat de HotNews, și nu veți regreta. Este un articol care mi-a înseninat ziua și m-a motivat să dau tot ce pot aici pe Blogul Fabrica Grivița.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *