Grivița Black Lager: întrebări și răspunsuri

blog bere craft bere grivita black lager intrebari

Azi am poftă de o bere craft neagră și aș vrea să pun cu această ocazie reflectorul pe Bere Grivița Black Lager și caracteristicile care o fac unică. Q&A mai jos:

Ce este Black Lager și cum se prezintă?

Black Lager face parte din familia lager și se diferențiază de alte beri întunecate prin notele de malț prăjit.

Se dezvăluie în pahar cu o culoare inchisă, gust catifelat și aromă lejeră de hamei, cu un strat pufos de spumă și lăsând un post-gust de ciocolată. Este o bere răcoritoare, ușor hameiată și cu un conținut moderat de alcool ce o fac ușor de băut!

Cu ce mâncare se înțelege de minune?

Nu te poți lipsi de plăcerea s-o savurezi la un grătar, cu alimente prăjite sau afumate (în mod special cârnați). Se spune că aceste combinații atrag inevitabil buna dispoziție! Echilibrează de asemenea gustul unui prosciutto, gustul oricărui jambon sărat, afumat sau crud-uscat.

Se potrivește cu multe dintre deserturile pe bază de ciocolată. Corpolența și savoarea caramelizată, de ciocolată și cafea poate fi asociată de minune cu înghețatele și cu deserturile pe bază de fructe.

Temperatura de servire recomandată este de 1-4 °C

Cum este fabricată?

Procesul de producție începe cu măcinarea malțului, fiind folosită o selecție de malțuri clasice și de specialitate, care împreună oferă produsului finit culoarea și gustul deosebite. Selectăm doar malțuri de calitate superioară, toate procurate din Uniunea Europeana. Odată ce măcinarea este terminată începe procesul de plămădire – proces care favorizează extragerea naturală a zaharurilor din malț, acestea transformând-se în must de bere. Următorul pas este fierberea mustului de bere, moment in care adăugăm hameiul. Pentru Black Lager, folosim o varietate de hameiuri Europene, care conferă aroma catifelată. Dacă hameiul este adaugat la inceputul fierberii, este extrasa amăreala acestuia, însa dacă este adăugat spre finalul fierberii, hameiul eliberează mirosul și aromele specifice.

După finalizarea fierberii, lichidul este transferat în tancurile de fermentare, unde este adăugată drojdia de fermentare. Fermentarea primară durează aproximativ 14 zile pentru berile de tip lager, menținute la 12°C. Odată cu încheierea fermentării primare, lichidul este lăsat la maturat, la temperaturi de 1°C, până la 4 săptămâni. Procesul de producție este in totalitate natural, nefiind in vreo circumstanța accelerat sau grăbit.

Acum mi-ai făcut poftă! Unde o găsesc?

Online o găsești aici pe shop sau chiar și sub formă de pachet! Pentru o experiență completă la o petrecere cu prietenii îți recomand și noul desfăcător.

Te poți întâlni cu Black Lager și la Fabrica Grivița – unde o poți savura în timp ce poți observa prin peretele transparent din spatele barului procesul ei de producție! Descoperă pe hartă și celelalte locații care servesc Bere Grivița Black Lager.

Hai la taproom să povestim despre bere craft autentică și alte pasiuni!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *