Clubul de lectură Institutul Blecher la Fabrica Grivița Taproom

club de lectura institutul blecher fabrica grivita

Clubul de lectură Institutul Blecher vă invită, duminică 9 octombrie 2022, de la ora 18.30, în Fabrica Grivița (Șos. Orhideelor 19, sector 6, București), la întâlnirea cu poeții Lidija Dimkovska, Cosmin Perța și Cristina Alexandrescu.

În cadrul întâlnirii va fi prezentat volumul „cât mai departe de tot ce cunosc” (OMG Publishing, 2022) de Cristina Alexandrescu.

Moderatori: Claudiu Komartin și Ioana Tătărușanu

Bonus: Veți asista la un eveniment de lansare și degustare de vin de la Crama Rotenberg – Merlot în ediție limitată, cu o nouă etichetă marca TOMAGRAPH & „Poesis internațional”. Crama Rotenberg va fi reprezentată de Mihaela Ungureanu și Alina Bahnar.

Ediția 261 a Clubului de lectură Institutul Blecher va fi transmisă LIVE pe pagina: https://fb.me/InstitutulBlecher

Parteneri: Fabrica Grivița, Casa de Editură Max Blecher, Tomagraph, Poesis internațional, Crama Rotenberg, AQUA Carpatica, Les Aubergines, Grand Papa, ZRM Music

Mai multe despre autori:

Lidija Dimkovska (n. 1971, Skopje) а publicat șapte volume de poezie, trei romane, un jurnal și o carte de povestiri scurte în țara natală, Macedonia de Nord. Cărțile ei au fost traduse în mai mult de 15 limbi și au primit mai multe premii și nominalizări în mai multe țări europene (Germania, Polonia, România, Serbia). În România, unde a trăit între 1994 și 2001, a publicat volumele de versuri „Meta-spânzurare de meta-tei” (2001) și „Diferență” (2012) și romanele „O viață de rezervă” (2019) și „Camera ascunsă” (2020). Traduce din română și slovenă în limba macedoneană.

Cosmin Perța (n. 1982, Vișeu de Sus) este autorul volumelor de poezie „Zorovavel” (2002), „Santinela de lut” (2005), „Cântec pentru Maria” (2007), „Bătrânul, o divină comedie” (2009), „Fără titlu” (2011), „Cântec de leagăn pentru generația mea” (2018), precum și a opt romane și volume de povestiri (printre care „Vizita”, 2013; „Arșița”, 2019; „Dispariția”, 2021; „Labiș. Jurnalul pierdut”, 2022), cărți de eseuri și studii literare și literatură pentru copii.

Cristina Alexandrescu (n. 1993, București) a absolvit Filosofia la Iași, lucrează pentru editura Curtea Veche, iar volumul ei de debut, „cât mai departe de tot ce cunosc”, pe care l-a tot întârziat de câțiva ani, tocmai ce a ieșit din tipar.

 


Arta ne face să ne simțim liberi și ne dorim să aducem la taproom evenimente artistice cât mai variate. De exemplu, luna trecută am găzduit competiția națională de scurtmetraje din cadrul BIDFF 2022.

Dacă nu ajungi duminică la Fabrica Grivița sau poezia nu îți surâde așa tare, află că vineri, 7 octombrie, tot de la 18:30, se oprește Duba cu Table la noi. Da, chiar este o dubă care se oprește ocazional prin oraș pentru turnee de table. Vino să ne arăți cum câștigi și răcorește-te cu o bere craft proaspătă – tocmai ce am realimentat tap-urile!


#institutulblecher #produsromanesc #grivitabeerhere #fabricagrivita #celmaibunMerlotdinRomania #AQUACarpatica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *