Te-ai uitat vreodată la berea din pahar și te-ai întrebat care este cel mai popular sortiment de hamei sau ce națiune este campioană la consumat bere? Află răspunsurile la aceste întrebări și alte lucruri pe care (probabil) nu le știai despre berea artizanală sau despre Bere Grivița:
- Adaugă bere în rețeta ta de friptură marinată pentru un plus de savoare și pentru a frăgezi carnea. Acizii berii descopun fibrele cărnii chiar dacă este crudă sau coaptă. Încearcă mai ales pe carnea de porc cu Bere Grivița Gold.
- Cercetărorii istoriei spun că primii berari erau femei. „Berăriile” din Peru produceau bere în oale de lut în antichitate, și erau operate de femeile din elita societății. Asta îmi amintește că s-a scris și la noi despre fondatoare de berării din România.
- În Cehia se bea cea mai multă bere – conform World Beer Index un cetățean ceh a consumat în medie 468 de sticle de bere în 2021.
- Cenosilicafobia este teama de un pahar gol. Asigură-te că ai bere în frigider de la noi de pe shop! Dacă stai în București nu ai timp să intri în panică, fiindcă livrăm în aceeași zi dacă ai plasat comanda până în prânz.
- Președinții americani George Washington, Thomas Jefferson, James Madison și Barack Obama au preparat bere acasă în timpul mandatelor.
- Melcii adoră berea, mai ales mirosul de drojdie al unei beri artizanale. Toarnă-le noaptea niște bere în farfurioare ca să-i atragi în capcană și să-ți lase grădina în pace.
- Cascade este cea mai populară varietate de hamei printre producătorii de bere artizanală. Descoperă-i notele citrice în Berea Grivița Abduction!
Poți afla multe alte adevăruri despre Bere Grivița și procesul de producție dacă te programezi cu gașca la un tur ghidat în fabrica noastră! Hai la o bere proaspăt îmbuteliată la taproom și vei vedea prin peretele de sticlă din spatele barului tot ce se întâmplă în zona de producție. Discutăm în fiecare weekend facts fascinante despre berea craft!
Cheers!